Negroni koktejl

Tradiční koktejl vznikl v Itálii asi před sto lety a dodnes je velmi oblíbený. Tvoří ho gin, suchý vermut a sladký červený vermut. Obvykle se zdobí pomerančem, v parném létě se někdy ředí sodou.

DO 10 MINUT
2 PORCE

SUROVINY (2 PORCE)

led 8–10 kostek
suchý gin 60 ml
campari 60 ml
italský vermut – Cinzano rosso 60 ml
měsíčky vykrojené z bio pomeranče 2 ks

POSTUP

Do každé sklenice dejte několik kostek ledu. Do šejkru nebo klidně i čisté zavařovací sklenice dejte gin, Campari a sladký vermut (Cinzano rosso) a lehce protřepejte (nemusíte to dělat dlouho, v tomto případě vám jde jen o snadné promíchání tří nápojů).
Na led položte měsíček pomeranče a přes něj nalijte do každé skleničky polovinu koktejlu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře