Nejlepší domácí barbecue omáčka

Nejlepší domácí barbecue omáčka

Klasikou při grilování je barbecue omáčka. Na její výrobu potřebujete trochu víc ingrediencí, ale rozhodně se vyplatí to vyzkoušet. Její chuť je totiž skvělá!

DOBA PŘÍPRAVY 2 minuty
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 skleničku

400 g krájených loupaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
80 g třtinového cukru
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce olivového oleje
1 sušená chilli paprička

Postup

Krok 1: V kastrůlku rozehřejte olivový olej, vložte na něj nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a chilli papričku a chvíli smažte.

Krok 2: Až cibule zesklovatí, přidejte ostatní suroviny. Na mírném plameni pak nechte probublávat asi 30 minut, než směs zhoustne. Občas promíchejte.

Krok 3: Hotovou omáčku rozmixujte a nechte zchladnout. Je skvělá ke grilovanému masu, ale určitě vám bude chutnat i s grilovanou zeleninou nebo sýrem na grilu.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře