Nejlepší domácí barbecue omáčka

Klasikou při grilování je barbecue omáčka. Na její výrobu potřebujete trochu víc ingrediencí, ale rozhodně se vyplatí to vyzkoušet. Její chuť je totiž skvělá!

DOBA PŘÍPRAVY 2 minuty
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 skleničku

400 g krájených loupaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
80 g třtinového cukru
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce olivového oleje
1 sušená chilli paprička

Postup

Krok 1: V kastrůlku rozehřejte olivový olej, vložte na něj nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a chilli papričku a chvíli smažte.

Krok 2: Až cibule zesklovatí, přidejte ostatní suroviny. Na mírném plameni pak nechte probublávat asi 30 minut, než směs zhoustne. Občas promíchejte.

Krok 3: Hotovou omáčku rozmixujte a nechte zchladnout. Je skvělá ke grilovanému masu, ale určitě vám bude chutnat i s grilovanou zeleninou nebo sýrem na grilu.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře