Nejlepší krupicová kaše

Jak na hedvábně jemnou krupicovou kaši? Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel a tahle snadná dobrota se vám už vždycky povede!

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Na kaši

500 ml plnotučného mléka
50 g dětské krupičky
1 špetka soli

Dle chuti k podávání

3 lžíce másla
kakao
cukr moučka
ovoce
skořice

Postup

Krok 1: Pravidlo číslo jedna pro krásně jemnou a krémovou kaši je nechat krupičku dobře nasáknout. Zalijte ji plnotučným mlékem a nechte minimálně hodinu (nebo i do druhého dne) nabobtnat. Tím spíše je třeba tento krok udělat, pokud používáte klasickou hrubou krupici.

Krok 2: Přidejte špetku soli a za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky, přiveďte pozvolna k varu. Kaši povařte na středním plameni 5 až 10 minut do požadované hustoty.

Krok 3: Podávejte klasicky přelitou rozpuštěným máslem a posypanou kakaem a moučkovým cukrem, nebo s čerstvým či povařeným ovocem a špetkou skořice.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře