Nejlepší nakládané tofu se sušenými rajčaty

Nakládané tofu je skvělou alternativou sýrů pro ty, kteří se vyhýbají mléčným výrobkům. Ať už jsou vaše důvody etické nebo zdravotní, dobře naložené (a odleželé!) tofu vaši chuť po něčem pikantním k pivu rozhodně uspokojí!

Ingredience pro: 2 skleničky

2 balíčky tofu natural
1 lžíce uzené papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžička soli
1 lžička celého černého pepře
6 kuliček nového koření
5 bobkových listů
2 cibule
6 stroužků česneku
1 hrstka sušených rajčat v oleji
feferonky
slunečnicový olej

Postup

Krok 1: Tofu pokrájejte na kostičky a promíchejte s oběma paprikami, solí, nadrceným pepřem a nasekaným nebo prolisovaným česnekem.

Krok 2: Cibuli pokrájejte na proužky a spolu s tofu a rajčaty ji navrstvěte do vyčištěných sklenic. Sem tam přidejte nové koření, bobkový list a feferonku.

Krok 3: Zalijte slunečnicovým olejem a nechte minimálně 5 dnů při pokojové teplotě zrát. Poté přesuňte do lednice a spotřebujte do 2 až 3 týdnů.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře