Nektarinky pošírované v citronové trávě

Díky tomuto receptu získáte úžasný sirup a nektarinky můžete podávat se zmrzlinou nebo jogurtem.

Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut 
Vaření 20-30 minut
Vaření 0:20

Ingredience

3 nektarinky, naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
3 bílé nektarinky, naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
1,3 kg krupicového cukru
1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
1 stvol citronové trávy, podélně přepůlený

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte 2 litry vody, cukr, citronovou trávu, vanilkový lusk a zvolna zahřívejte do rozpuštění cukru. Přiveďte k varu a vařte 10–15 minut. Vložte nektarinky.

2 Vystřihněte z papíru na pečení kolo o průměru hrnce a položte ho na hladinu – díky tomu nektarinky zůstanou ponořené a povaří se stejnoměrně. Nechte je deset až patnáct minut zlehka probublávat, až budou na omak měkké.

3 Vyjměte nektarinky a vzniklý sirup uchovejte. Ovoce po desetiminutovém zchladnutí oloupejte. Nektarinky rozdělte do pohárů, přelijte sirupem a podávejte s oblíbenou zmrzlinou nebo s hustým jogurtem.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře