Díky tomuto receptu získáte úžasný sirup a nektarinky můžete podávat se zmrzlinou nebo jogurtem.
Počet porcí: Pro 6 osob Doba přípravy: Do 30 minut Vaření 20-30 minut Vaření 0:20
Ingredience
3 nektarinky, naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
3 bílé nektarinky, naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
1,3 kg krupicového cukru
1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
1 stvol citronové trávy, podélně přepůlený
Příprava jídla
1 Do hrnce dejte 2 litry vody, cukr, citronovou trávu, vanilkový lusk a zvolna zahřívejte do rozpuštění cukru. Přiveďte k varu a vařte 10–15 minut. Vložte nektarinky.
2 Vystřihněte z papíru na pečení kolo o průměru hrnce a položte ho na hladinu – díky tomu nektarinky zůstanou ponořené a povaří se stejnoměrně. Nechte je deset až patnáct minut zlehka probublávat, až budou na omak měkké.
3 Vyjměte nektarinky a vzniklý sirup uchovejte. Ovoce po desetiminutovém zchladnutí oloupejte. Nektarinky rozdělte do pohárů, přelijte sirupem a podávejte s oblíbenou zmrzlinou nebo s hustým jogurtem.