Nepečené arašídové řezy z 5 surovin

Na tyhle hříšně dobré nepečené řezy potřebujete jen pět ingrediencí, pár minut času a hodně silnou vůli, abyste jim pak odolali. Rozkrájet je můžete na libovolně malé či velké kousky a část klidně zamrazit. Kousky potom stačí nechat přes noc povolit v lednici!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 2 minuty
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 pekáček 20 × 20 cm

Na první vrstvu (místo sušenek můžete dát vločky)

200 g ovesných sušenek
130 g arašídového másla
50 g rozpuštěného másla
1 špetka soli

Na polevu

200 g čokolády
30 g arašídového másla

Postup

Krok 1: Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným klasickým i arašídovým máslem a solí. Kolik tuku je potřeba, záleží na typu sušenek, takže raději začněte s menším množstvím. Přitom počítejte s tím, že v lednici směs zpevní. Chcete-li dezert sladší, přidejte moučkový cukr podle chuti.

Krok 2: Směs rozetřete do pekáčku vyloženého fólií nebo pečicím papírem a nechte v chladu trochu zatuhnout, než si připravíte čokoládu.

Krok 3: Čokoládu (dala jsem hořkou na vaření, ale hodí se i mléčná) a arašídové máslo rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a nalijte na sušenkovou vrstvu. Nechte v chladu alespoň 1,5 hodiny zatuhnout a poté ostrým nožem zahřátým horkou vodou krájejte na kostičky.

Krok 4: Uchovávejte v lednici a spotřebujte do pěti dnů. V mrazáku vydrží řezy až tři měsíce: proložte je pečicím papírem a dejte do vzduchotěsné nádoby.

Tip: Místo sušenek můžete použít jemné ovesné vločky s trochou vanilky a moučkového cukru.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře