Nepečené perníkové kuličky II

Nejsme na to ani trochu hrdí, ale o perníkové kuličky jsme se v redakci málem poprali! Tak moc jsou dobré. Možná je tedy rovnou připravte z dvojnásobné dávky surovin. Rozhodně nebudete litovat!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 50 kousků
Doba přípravy: Do hodiny 
+ odležení
Bez vaření

Ingredience

250 g perníku na strouhání
100 g strouhaných mandlí
100 g másla, změklého
100 g moučkového cukru
100 g karamelizovaného kondenzovaného mléka (karamelového salka)
2 lžíce rumu tuzemáku nebo více podle potřeby
1/2 lžičky perníkového koření
kakao holandského typu, nasekané blanšírované pistácie, sekané mandle nebo strouhaný kokos na obalení

Příprava jídla

Ze všech surovin od perníku po perníkové koření vypracujte tvárnou hmotu a nechte ji vychladit. Odebírejte z ní kousky, z těch vyválejte kuličky a obalujte je v kakau, sekaných pistáciích, sekaných mandlích nebo strouhaném kokosu. Uchovávejte v chladu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře