Nepečený čokoládový koláč s lesním ovocem

Nepečený čokoládový koláč s lesním ovocem

Když tento koláč v redakci během asi tří minut zmizel, nezbylo než se uklidňovat, že čokoláda je plná antioxidantů, vločky v sušenkách obsahují zdravou vlákninu a lesní ovoce zase spoustu vitaminů, takže se vlastně jedná o záležitost veskrze prospěšnou. Nechtěli byste také udělat něco pro své zdraví?

Ingredience pro: 1 forma o průměru 26 cm

Na korpus:

400 g ovesných sušenek
2 lžíce holandského kakaa
125 g rozpuštěného másla
100 g hořké čokolády

Na náplň:

450 g čerstvého lesního ovoce
2 limetky
150 g cukru krupice
4 žloutky
40 g kukuřičného škrobu

Postup

Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Já použila borůvky, ostružiny a maliny, ale výborný bude i jen jeden druh, nebo naopak mix s jahodami, trochou rybízu nebo jiným sezonním ovocem.

Krok 2: Sušenky rozmixujte na jemnou drť, vmíchejte kakao a přilijte ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpuštěné máslo a čokoládu. Znovu mixujte, až se směs spojí.

Krok 3: Sušenkovou směs nechte v lednici chvíli zatuhnout, poté ji rukama natlačte na dno a boky koláčové formy s odnímatelným okrajem a vraťte do lednice, než si připravíte náplň.

Krok 4: Ovocná náplň je snadná: ovoce rozmixujte a propasírujte sítem do hrnce, abyste se zbavili zrníček a slupek. Lžící na sítko pořádně tlačte, aby bylo co nejméně odpadu.

Krok 5: K ovoci vmíchejte 100 ml vody a žloutky prošlehané s cukrem, limetkovou šťávou a škrobem, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 5 až 10 minut do zhoustnutí. Ihned nalijte na vychlazený korpus a dejte na několik hodin, nebo ještě lépe do druhého dne zatuhnout do lednice.

Krok 4: Dozdobte čerstvým ovocem a podávejte.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře