Nepečený dort s jablky

Stále ještě vás neomrzela výroba nových dezertů? Pak určitě vyzkoušejte dnešní recept na nepečený jablečný dort se sušenkami a mascarpone. Zvládnou ho i začátečníci!

DOBA PŘÍPRAVY 45 minut
DOBA VAŘENÍ 17 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 24 cm průměr formy

Těsto

200 g máslových sušenek
100 g másla

Jablečná náplň

800 g jablek
400 ml vody
šťáva z jednoho citronu
3 lžíce krupicového cukru
1 lžička mleté skořice
mleté nové koření
mletý muškátový oříšek
1 vanilkový pudinkový prášek

Krém

250 g mascarpone
150 ml smetany ke šlehání 30%
3 lžíce moučkového cukru

Postup

Krok 1: Jablka oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na menší kostky. Ty vložte spolu se 100 ml vody, šťávou z 1 citronu, krupicovým cukrem, skořicí, novým kořením a muškátovým oříškem do hrnce. Směs přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud jablka nezměknou.

Mezitím sušenky rozdrťte úplně najemno (použít můžete i mlýnek nebo sekáček), smíchejte je s měkkým máslem a podobně jako při přípravě cheesecaku je urovnejte na dno dortové formy a pořádně je udusejte. Ideální je boky formy vyložit pruhem pečicího papíru, aby se pak ztuhlý dort jednoduše vyndával.

Krok 2: Vanilkový pudink rozmíchejte ve zbývajících 300 ml vody a vmíchejte ho do změklých jablek. Vše důkladně promíchejte a nechte ještě asi dvě minuty provařit. Nakonec směs navrstvěte na udusané sušenky do dortové formy, vložte do lednice nebo na jiné chladné místo a nechte dort úplně vychladnout a ztuhnout.

Krok 3: Když dort drží hezky pohromadě a je celý ztuhlý, vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem (ten zároveň poslouží i jako ztužovač), a tu pak vmíchejte do mascarpone. Vzniklým krémem potřete vršek dortu, který nechte ještě chvíli zatuhnout, a můžete podávat!

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře