Nepečený makový cheesecake s tvarohem a bílou čokoládou

Křupavý máslovo-sušenkový korpus, jemná maková náplň s bílou čokoládou a smetanou a navrch lahodné borůvky. Jestli byste kouskem takového cheesecaku nepohrdli, máme pro vás dobrou zprávu: je bez pečení a hotový během chvilky. Jen pak musíte další chvilku odolat, než zatuhne.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 22 cm průměr formy

Na korpus

200 g bezlepkových sušenek
80 g másla

Na náplň

1 vanička tučného tvarohu
1 kelímek šlehačky
1 kelímek mascarpone
2 tabulky bílé čokolády
6 lžic mletého máku

Na ovoce (lze vynechat či vyměnit za džem)

100 g mraženého ovoce
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

Krok 1: Připravte si suroviny. Já dala bezlepkové jablečné sušenky s pohankou z Biopekárny Zemanka, ale korpus na cheesecake vyrobíte i třeba z karamelových sušenek Lotus nebo Oreo sušenek s náplní. Každý druh jen potřebuje jiné množství másla (a to najdete po kliknutí na danou značku v předchozí větě).

Krok 2: Sušenky rozmixujte nebo válečkem v utěrce rozbijte, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs pořádně natlačte na dno koláčové formy s odnímatelným okrajem.

Krok 3: Čokoládu rozpusťte spolu se šlehačkou (180 až 200 ml) a nechte chvilku vychladnout. Mezitím vyšlehejte mascarpone (250 g) s tvarohem (také 250 g), vmíchejte čokoládu a nakonec mák.

Krok 4: Směs nalijte na korpus a nechte nejlépe do druhého dne nebo alespoň několik hodin v chladu zatuhnout.

Krok 5: Mezitím povařte ovoce (já dala mrazené borůvky) s cukrem, škrobem a trochou vody. Rozprostřete na celý korpus, nechte jenom na středu nebo podávejte jako omáčku k jednotlivým porcím.

Krok 6: Krájejte ostrým nožem zahřátým v horké vodě.

5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře