Svěží jahodový dort plný tvarohovo smetanové nádivky. Namísto pečené piškoty použijeme kakaové bebe sušenky a urychlíme si tak přípravu.
Budeme potřebovat:
300 g – kakaové bebe sušenky
100 g – máslo
500 g – tvaroh
400 ml – smetana ke šlehání
200 g – moučkový cukr
25 g – želatina
1 ks – citron
200 g – jahody
100 g – jahodové želé
Postup přípravy
Kakaové sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si formu na pečení o průměru 26 cm, vyložíme ji papírem a navrstvíme sušenkový základ. Odložíme do lednice na hodinu.
Želatinu si připravíme podle návodu na obalu. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, přidáme předem vyšlehanou šlehačku a vařečkou smícháme. Přidáme šťávu z jednoho citronu, želatinu a dobře promícháme. Navrstvíme na sušenkový základ a znovu odložíme do chladničky ztuhnout.
Jahody nakrájíme na tenké plátky, které poklademe na tvarohovou vrstvu. Zalijeme je připraveným jahodovým želé. Návod na přípravu jahodového želé najdeme na obalu, proto se řídíme pokyny od výrobce – každé želé je jiné, proto třeba respektovat instrukce na obalu. Odložíme do chladničky ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!
Zdroj: nejrecept.cz