Nepečený tvarohový koláč

Máte problém s pečením sladkých dortů a koláčů? Pak je tento nepečený koláč přímo pro vás! Zužitkujete v něm zásoby švestek a pořádnou porci tvarohu. 😉

Suroviny

celozrnné sušenky 250 g
rozpuštěné máslo 90 g + na vysypání formy
mandlová mouka 2 plné lžíce

Náplň:

tvaroh ve vaničce (polotučný) 3 ks balení 250 g
cukr krupice 100 g
domácí vanilkový cukr 1 lžíce
smetana ke šlehání 33% 250 ml
Želatina 4 plátky + trocha studené vody
švestky, rozpůlené a vypeckované 500 g
Máslo 1 lžička
třtinový cukr 1 lžíce
trocha Tuzemáku
jedlé květy na dozdobení (volitelné)

Postup

Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte, přidejte k nim mandlovou mouku a rozpuštěné máslo. Vzniklým těstem vyplňte koláčovou formu (včetně okrajů) a dejte ji do lednice na 20 minut odpočinout.

Želatinové plátky zalijte trochou studené vody a nechte je nabobtnat.

Tvaroh prošlehejte s oběma druhy cukru. 150 ml smetany vyšlehejte dotuha a přimíchejte ji k tvarohu.

Zbytek smetany nalijte do hrnce, zahřejte a odstavte. V zahřáté smetaně rozmíchejte želatinové plátky, které důkladně vyždímejte.

Do smetany v hrnci dále přimíchejte 3 lžíce tvarohového krému a pak celou tuto směs vmíchejte do mísy s tvarohovým krémem. Náplň rozprostřete na připravený korpus a nechte v lednici minimálně 5 hodin zatuhnout (nejlépe přes noc).

Před podáváním dozdobte koláč švestkami. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte švestky a zasypte cukrem.

Asi tři minutky opékejte (záleží, jak jsou švestky zralé) a nakonec zakápněte Tuzemákem dle chuti. Promíchejte, nechte vystydnout a poté jimi koláč nazdobte.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře