Nízkosacharidový chlebíček

Chcete začít ráno lehce a zdravě? Vyzkoušejte doma upečený chléb – bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a plný bílkovin. Díky semínkům je vynikající.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 1 hodina
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 formu o rozměrech 35 × 11 cm

200 g pohankové mouky
100 g drceného lněného semínka
2 lžíce máku
5 vajec
60 g loupaných slunečnicových semínek
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička soli
1 lžička sušeného oregana
1 lžička mletého kmínu
70 ml olivového oleje

Postup

Krok 1: Slunečnicová semínka rozemelte nebo nasekejte nahrubo. Do mísy nasypejte mouku, prášek do pečiva (je-li to pro vás zásadní, použijte bezlepkový), nemletý mák, lněná semínka, slunečnicová semínka, sůl, oregano a mletý kmín a dobře promíchejte. Pokud nesežene drcená lněná semínka, můžete je nadrtit v hmoždíři nebo v mlýnku na koření.

Krok 2: Vejce rozšlehejte a přidejte spolu s olejem k semínkové směsi. Vše důkladně prošlehejte, hotové těsto nechte deset minut odpočinout a pak ho nalijte do pečicím papírem vyložené chlebíčkové formy. Navrch můžete nasypat semínka podle chuti.

Krok 3: Chlebíček vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte asi hodinku. Hotový chléb uchovávejte v lednici nebo na jiném chladném místě – vydrží tak několik dní. Používejte ho jako běžné pečivo.

Tip: Podle chuti můžete těsto vylepšit bylinkami, česnekem, nastrouhanou cuketou nebo nasekanými oříšky.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře