Nočky ze sladkých brambor se slaninou a parmazánem

Sladké brambory neboli batáty nejsou v našich kuchyních úplně zdomácnělé. Ale netřeba se jich bát. Připravíte z nich celou řadu skvělých receptů! Jedním z nich jsou třeba tyto nočky, které si, nejen díky krásné barvě, zamilují i vaše děti.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

2 batáty
150 g polotučného tvarohu
1 vejce
40 g sýru parmazánového typu
220 g polohrubé mouky
4 lžíce oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 lžičky soli
100 g anglické slaniny
10 g polohrubé mouky na podsypání

Postup

Krok 1: Nejprve upečte batáty. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů. Na plech dejte pečicí papír. Batáty neloupejte, rozkrojte je podélně napůl a řezem dolů je položte na papír. Pokapejte je lehce olejem, přidejte k nim dvě snítky rozmarýnu pro vůni a dejte je péct asi na 30 minut, dokud nezměknou.

Krok 2: Po upečení je nechte zchladnout a odstraňte z nich slupku, půjde to snadno. Snítky rozmarýnu můžete vyhodit. Oloupané batáty dejte do mísy a rozšťouchejte je na kaši. Přidejte k ní polohrubou mouku, vejce, 30 g nastrouhaného sýru parmazánového typu, tvaroh a jednu lžičku soli. Vše, nejlépe rukama, zpracujte v těsto.

Krok 3: Mezitím si připravte větší hrnec, nalijte do něj vodu, přidejte lžičku soli a dejte vařit.

Krok 4: Těsto přendejte na pomoučněný vál a rozdělte ho na čtyři stejné díly. Z nich pak vyválejte válečky a nakrájejte drobné nočky.

Krok 5: Postupně každou ze čtyř várek hoďte do vařicí vody. Jakmile nočky vyplavou na hladinu, sítem je vyndejte z hrnce na talíř.

Krok 6: Připravte si velkou pánev a nalijte do ní asi 2 lžíce oleje. Uvařené nočky osmažte dozlatova. Nandejte je na talíře a na stejné pánvi zprudka orestujte buď plátky nebo kostičky slaniny.

Krok 7: Orestovanou slaninou i výpekem přelijte nočky a nakonec na každou porci nastrouhejte parmazán nebo podobný druh sýru.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře