Záhony a skleníky zaplavila jarní zeleň a jednou ze surovin, které jsou teď v plné síle, je špenát. Když ho zkombinujete s pórkem ze zimních zásob, máte na stole naprosto úžasné a přitom velmi jednoduché jídlo. Tak dobrou chuť.
Ingredience pro:
4 porce
1 pórek
2 plátky másla
2 hrsti čerstvého špenátu
1 hrst slunečnicových semínek
40 g parmazánu
1 stroužek česneku
1/2 hrsti čerstvé bazalky
70 ml extra panenského olivového oleje
hrubá mořská sůl
750 g gnocchi
Postup
Krok 1: Pórek očistěte, odkrojte tmavězelenou část a zbytek překrojte na podélné poloviny a rozeberte na vrstvy. V pánvi rozehřejte máslo a jednotlivé plátky pórku v něm poduste. Když mu začnou zlátnout kraje, je hotovo.
Krok 2: Mezitím dejte vařit vodu na gnocchi. Do mixéru vložte špenát, slunečnicové semínko, parmazán, česnek, bazalku, olivový olej a sůl. Rozmixujte na pesto. Do vroucí vody vhoďte gnocchi a uvařte je – obvykle jsou hotové, když vyplavou na povrch, řiďte se ale návodem na obalu. Uvařené gnocchi slijte, promíchejte s pestem a podávejte s máslovým pórkem.
Zdroj: prozeny.cz