Noky se špenátovým pestem a máslovým pórkem

Záhony a skleníky zaplavila jarní zeleň a jednou ze surovin, které jsou teď v plné síle, je špenát. Když ho zkombinujete s pórkem ze zimních zásob, máte na stole naprosto úžasné a přitom velmi jednoduché jídlo. Tak dobrou chuť.

Ingredience pro:

4 porce

1 pórek
2 plátky másla
2 hrsti čerstvého špenátu
1 hrst slunečnicových semínek
40 g parmazánu
1 stroužek česneku
1/2 hrsti čerstvé bazalky
70 ml extra panenského olivového oleje
hrubá mořská sůl
750 g gnocchi

Postup

Krok 1: Pórek očistěte, odkrojte tmavězelenou část a zbytek překrojte na podélné poloviny a rozeberte na vrstvy. V pánvi rozehřejte máslo a jednotlivé plátky pórku v něm poduste. Když mu začnou zlátnout kraje, je hotovo.

Krok 2: Mezitím dejte vařit vodu na gnocchi. Do mixéru vložte špenát, slunečnicové semínko, parmazán, česnek, bazalku, olivový olej a sůl. Rozmixujte na pesto. Do vroucí vody vhoďte gnocchi a uvařte je – obvykle jsou hotové, když vyplavou na povrch, řiďte se ale návodem na obalu. Uvařené gnocchi slijte, promíchejte s pestem a podávejte s máslovým pórkem.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře