Nudlový kugl s jablky a tvarohem

Recept na nudlový nákyp pochází z židovské kuchyně. A i když se při jeho přípravě ozývaly posměšné poznámky na téma sladké šunkofleky, po upečení jsem ho málem nestihla vyfotit. Tak akorát sladký a šťavnatý kugl si určitě získá i vás.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 1 hodina
Náročnost nízká

Budete potřebovat

400 g širokých nudlí
4 vejce
3 lžičky cukru
1 vanička měkkého tvarohu
2 jablka
2 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
sůl

Postup

Krok 1: Nudle uvařte v dostatečném množství mírně slané vody, sceďte, promíchejte s kouskem másla a nechte zchladnout. (Můžete vyrobit i domácí nudle, třeba podle receptu na fleky.)

Krok 2: Troubu předehřejte na 180 stupňů, zapékací mísu vymažte máslem. Oloupejte jablka, nastrouhejte je na hrubším struhadle a zakápněte citronovou šťávou.

Krok 3: Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte malou špetkou soli, ušlehejte pevný sníh a nechte chvíli stranou.

Krok 4: K žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Po lžících vmíchejte tvaroh a poté přidejte strouhaná jablka a uvařené těstoviny. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.

Krok 5: Směs přeneste do zapékací nádoby a v předehřáté troubě pečte asi 50 minut. Podávejte vlažné, jemně posypané moučkovým cukrem nebo pokapané medem a s miskou kompotu.

Můj tip: Do jídla můžete přidat sušené rozinky či brusinky a nasekané vlašské ořechy.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře