Obrácený koláč s hrozny a ořechy

Obrácené koláče s ovocem a pečené hrozny jsou dvě věci, které mě v kuchyni vážně baví. Víno pečením krásně zesládne a zkaramelizuje a vláčnému koláči s kokosem tak dodá parádní šťavnatou korunku.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST nízká

Na dno formy

4 lžíce másla
4 lžíce hnědého přírodního cukru
1.5 hrnku hroznového vína bez peciček
2 lžíce ořechů
máslo na vymazání

Na těsto (nebo dejte listové)

1/2 kostky másla
1/2 hrnku cukru krupice
1 špetka soli
2 vejce
kůra z jednoho citronu
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku kokosové nebo mandlové mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1/3 hrnku mléka

Postup

Krok 1: Koláčovou formu s odnímatelnými okraji vymažte máslem. Hnědý cukr rozpusťte s máslem, rozetřete na dno formy a poklaďte kuličkami vína. Rozhodně kupte nějaké bez zrníček! Do mezer nasypejte nahrubo nasekané ořechy (já použila pekany).

Krok 2: Změklé máslo utřete s cukrem, přidejte sůl, vejce a žlutou část kůry z jednoho citronu (bílá je hořká). Nakonec zapracujte obě mouky (já dala kokosovou) s kypřicím práškem a podle potřeby zřeďte trochou mléka či jogurtu.

Krok 3: Těsto rozetřete na hrozny a při 180 °C pečte asi 40 minut. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a vyklopte.

Tip: Pokud se vám nechce dělat s domácím těstem, ovoce překryjte kupovaným listovým.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře