Okurkový gin & tonic

Na 4 drinky potřebujete: 3 lžíce cukru, 6 lžic vody, hrst bazalky nebo máty, 1 okurku, 1 limetku, 2 velké panáky ginu, tonic na dolití, okurku na ozdobu

Postup: Cukr svařte s vodou a nasekanou bazalkou nebo mátou, nechte vychladnout a přeceďte. Okurku podélně rozkrojte, vydlabejte semínka a rozmixujte ji. Smíchejte s bazalkovým sirupem, limetovou šťávou a ginem. Nalijte do sklenic naplněných ledovou tříští a dolijte tonikem. Podávejte ozdobené plátky okurky a snítkou bazalky. Pro osvěžující nealko verzi jednoduše vynechte gin.

Tip: Jestli nemáte rádi nahořklou chuť ginu a toniku, vyměňte je za vodku a sodu.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře