Omáčka z čerstvých rajčat

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Porce: 4

Seznam surovin

rajčata 1 kilogram (čerstvá, přezrálá)
šťáva rajčatová 1 decilitr
cibule šalotka 2 kusy
rajčatový protlak 2 lžíce
máslo 25 gramů
cukr moučkový 1 lžíce
olej olivový 1 lžíce
česnek 3 stroužky
tymián 1 snítka
bobkový list 1 kus
sůl

Postup přípravy

Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a nasypeme do kastrolu. Přidáme máslo, olej, tymián, bobkový list a rozdrcené stroužky česneku, kastrol zakryjeme poklicí a vše podusíme 5 minut, dokud šalotky nezměknou (pozor, nesmějí zhnědnout, aby nezhořkly).

Rajčata omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Přimícháme je k podušeným šalotkám, přidáme rajský protlak a moučkový cukr a vaříme nezakryté na mírném ohni asi 5 minut. Pak přilijeme vodu a rajčatovou šťávu, zvýšíme plamen, omáčku přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme 15 minut.

Nakonec omáčku osolíme a propasírujeme přes sítko.

Poznámka k receptu

Omáčka je výborná k těstovinám, rybám, hovězímu i vepřovému masu nebo drůbeži.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře