Omeleta s hráškem

Omeleta s hráškem

Omeletu nepřesušte – její povrch by měl zůstat vlhký a vláčný.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut 
Opékání 0:15

Ingredience

3 vejce, prošlehaná se 3 lžícemi nasekané pažitky a 1 lžičkou strouhaného parmazánu
kousek másla velikosti ořechu
2–3 plátky libové šunky, nakrájené na nudličky
větší hrst vařeného hrášku
sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Pánvičku rozehřejte na středním plameni, vhoďte máslo a nechte ho zpěnit. Pak do pánve vlijte vajíčka, osolte a opepřete. Nechte několik vteřin lehce bublat a pak je dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrňte od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak nechte, přidejte šunku a vařený hrášek a nechte omeletu od dna pánve ztuhnout tak, aby vejce zůstala místy ještě polotekutá. Omeleta má být na povrchu vláčná a vlhká. Podávejte s čerstvým pečivem.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře