Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 15 min.
Porce: 4
Seznam surovin
vejce 4 kusy
ovesné vločky 1 hrst
sýr 1 hrst (niva -nahrubo nastrouhaný)
mléko 100 mililitrů
mouka pšeničná hladká 1 hrst (na zahuštění těstíčka )
olej 2 lžíce
cibulka jarní 1 kus
Postup přípravy
1 Žloutky, vločky, nivu a mléko s trochou mouky smíchejte v těstíčko. (Mělo by být trošku hustší než na palačinky.)
2 Bílky ušlehejte zvlášť a přimíchejte je opatrně do těsta.
3 Na teflonové pánvi rozpalte olej, vlijte do něj naběračkou těstíčko a pod pokličkou pečte omeletu z obou stran.
4 Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a hotovou omeletu jimi posypte.
Zdroj: igurmet.cz