Omeleta s pečenou šunkou

V jednoduchosti je krása. To přesně platí o této omeletě. Skvěle v ní zazáří chutná pečená šunka.

Suroviny (2 porce)

Vejce 6 ks
plnotučné mléko 1,5 lžíce (25 ml)
hladkolistá petržel, nasekaná 1 lžíce
špetka hořčičného prášku
pečená šunka nakrájená na kousky 1 hrst
najemno nakrájený čedar 1 hrst
Máslo 1 vrchovatá lžíce (20 g)
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup

Rozklepněte vejce do mísy a pořádně je vyšlehejte. Přidejte mléko, petržel, hořčičný prášek, osolte, opepřete a znovu promíchejte. Vhoďte do směsi šunku a čedar.

Na pánvi při vyšší teplotě rozehřejte máslo. Na horkou pánev vlijte vaječnou směs, teplotu snižte a nechte ji pomalu péct.

Když je omeleta na spodní straně už opečená, převraťte ji a pečte dále, než bude hotová z obou stran. Ihned servírujte.

TIP:

Omeleta bude nadýchanější, když oddělíte žloutky od bílků, z bílků ušleháte pevný sníh a ten až poté vmícháte do žloutků. Když omeletu usmažíte moc, nechte ji vychladnout a nakrájejte ji. Kousky smíchejte s majonézou a pažitkou a použijte jako pomazánku na tousty.

2 porce
do 30 minut
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře