Omeleta s pórkem

Kuchyně: evropská 
Obtížnost přípravy: Střední
Porce: 4

Seznam surovin

pórek 2 kusy
vejce 6 kusů
sýr Parmezán 50 gramů (nastrouhaný)
olej olivový 2 lžíce
mandle (na posypání)
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Pórky nakrájejte na tenká kolečka, na cedníku je prolijte vroucí vodou, pak studenou a nechte okapat.

2. V míse ušlehejte vejce, přimíchejte pórek a sýr, opepřete a osolte.

3. Na větší pánvi zahřejte olej, vlijte do něj omeletovou směs a na mírném ohni pečte 5 až 7 minut. Stáhnětě oheň, zakryjte (například alobalem) a nechte asi 5 minut zpevnit. Odkryjte ji, nakrájejte na díly a posypte nasekanými opečenými mandlemi.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře