Omeleta s roketou a parmazánem

Je dobré dodržet postup, aby byla omeleta uvnitř vláčná i pevná a z obou stran dozlatova opečená

Ingredience

500 g oloupaných brambor
3 lžíce olivového oleje + trochu na zakapání
1 velkou, pokrájenou cibuli
5 vajec, rozšlehaných se solí a pepřem
100 g rokety
hrst strouhaného parmazánu nebo hoblinek

Příprava jídla

1. Brambory pokrájejte na plátky o síle malíčku. Ve velké silnostěnné nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Až se začnou opékat, přilijte asi 220 ml vody (pozor, bude to prskat!). Přikryjte a asi deset minut vařte doměkka.

2. Slijte všechnu přebytečnou tekutinu a do pánve přilijte vejce. Lehce promíchejte, aby směs byla stejnorodá. Na mírném ohni pečte bez pokličky asi pět minut – omeleta by měla být zespodu už pevná. Na pánev položte větší talíř a opatrně na něj placku překlopte. Do pánve přidejte trošku oleje a ještě na ni omeletu na pět minut vraťte; položte ji neopečenou stranou dolů.

3. Nakrájejte, posypte roketou a parmazánem. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

Přidejte oheň: Spolu s cibulí přihoďte jemně nakrájenou čerstvou chilli papričku.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře