Opečený křupavý chleba

Ingredience

180 g sýra (nejlépe gruyére nebo comté), nastrouhaného nahrubo
20 g sušené šunky (prosciutto, jamón serrano), nakrájené nadrobno
malá hrst lískových oříšků, nasucho opražených a nasekaných nahrubo
1/2 malého svazku petrželky, lístky nasekané nadrobno + celé lístky na ozdobení
1/2 malého svazku pažitky, nasekané nadrobno
1 malá šalotka, nakrájená nadrobno 1 lžíce kremžské hořčice
pár kapek worcesterské omáčky
špetka mleté uzené papriky
4 krajíce kváskového chleba (může být i starší), přepůlené
změklé máslo na potření chlebů
20 g másla (nejlépe přepuštěného)

Příprava jídla

1 Sýr, šunku, oříšky, bylinky, šalotku a další ochucovadla promíchejte dohromady.

2 Rozehřejte pánev a chleby po jedné (vnitřní) straně potřete máslem a opečte potřenou stranou na pánvi dozlatova.

3 Na opečenou stranu navršte připravenou sýrovou směs (díky tomu, že je chleba horký, bude na něm lépe držet), přiklopte druhou polovinou chleba a pevně stiskněte k sobě.

4 Přepuštěné máslo rozpalte v pánvi a opečte na něm připravené sendviče z obou vnějších stran dozlatova a dokřupava, náplň by se měla rozpustit. Podávejte posypané lístky petrželky. Dejte však pozor, náplň bude velmi horká!

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře