Opékané křupavé brambory

Milovníci brambor si určitě pochutnají. Pečené brambory v troubě, které chutnají jako když si je připravujete při ohnisku.

Budeme potřebovat:

1 kg – menší brambory
3 lžíce – rozpuštěné máslo
toskánské pepř Kotányi

Postup přípravy

Brambory uvaříme v osolené vodě. Uvařené očistíme a vložíme do větší misky. Přidáme máslo, toskánské koření (namísto toskánského koření můžete použít libovolné jiné koření, které vám nejvíce chutná, nebo čerstvé bylinky) a důkladně protřepeme. Dáváme však pozor, abychom brambory úplně nerozbili.
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Brambory uložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme 40-45 minut.
V polovině pečení brambory otočíme, aby byly opečené z každé strany.

Zdroj: nejrecept.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře