Ořechové muffiny s hroznovým vínem

Seznam surovin

hroznové víno 100 gramů (zelené bez pecek)
hroznové víno 100 gramů (červené bez pecek)
jablka 2 kusy
mrkev 1 kus
vejce 3 kusy
mouka pšeničná polohrubá 320 gramů
olej kokosový 50 gramů
ořechy vlašské 250 gramů (+ na posypání)
med 6 lžic
mléko 250 mililitrů
zázvor 1/2 lžičky (mletý)
skořice 2 lžičky (mletá)
jedlá soda 2 lžičky
sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy

1. Ve větší míse smíchejte mléko, vejce, nasekané vlašské ořechy a rozehřátý kokosový olej. Přimíchejte kuličky hroznového vína nakrájené napůl, nahrubo nastrouhané jablko a nastrouhanou mrkev.

2. Přidejte med, zázvor, skořici, jedlou sodu a sůl. Nakonec přisypte mouku a pořádně promíchejte, až vznikne hutné těsto.

3. Troubu předehřejte na 180 °C. Do formy na muffiny vložte košíčky, každý z nich naplňte do tří čtvrtin těstem a posypte nasekanými ořechy. Dejte do trouby a pečte asi 20 minut.

4. Po upečení vyndejte muffi ny z formy a nechte v košíčkách vychladnout.

Poznámka k receptu

Tyhle muffiny servírujte k snídani. Kromě medu neobsahují žádné jiné sladidlo, a navíc jsou vynikající.

24 muffiny
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře