Ořechové řezy na plech

Ořechové řezy na plech

Máte doma pytel vlašských ořechů a už nevíte co s nimi? Babička upekla skvostné ořechové řezy s marmeládou a nadýchaným piškotem, zkuste je také!

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 1 plech

Těsto

250 g tuku na pečení (Hera)
125 g cukru moučka
6 žloutků
kůra z jednoho citronu
200 ml mléka
1/2 prášku do pečiva
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky

Na potření

3 lžíce marmelády
6 bílků
125 g cukru moučka
200 g vlašských ořechů

Postup

Krok 1: Nejdříve upečte základ řezů. Do misky nakrájejte tuk na pečení na plátky, přidejte k němu půlku připraveného moučkového cukru a žloutky a vyšlehejte nadýchanou pěnu.

Krok 2: Pak opatrně vmíchejte hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, kůru z citronu a mléko a vše důkladně promíchejte.

Krok 3: Pečicí papír dejte na plech a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete. Pečte na 170 °C asi 20 minut, dokud nebude těsto krásně zlatavé.

Krok 4: Až těsto vychladne, potřete ho vrstvou marmelády, který máte rádi.

Krok 5: Pak vyšlehejte bílky spolu se zbylým cukrem do tuhého sněhu. Ořechy rozsekejte najemno a opatrně je vmíchejte ke sněhu. Touto směsí pak rovnoměrně potřete připravenou buchtu a dejte znovu zapéct, dokud nebude povrch nahnědlý a křehký. Po vychladnutí krájejte na kostky.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře