Ořechy

Seznam surovin

Na těsto:

mouka pšeničná hladká 300 gramů
cukr moučkový 120 gramů
ořechy vlašské 100 gramů (mleté)
máslo 200 gramů (změklé)
vejce 1 kus
žloutek 1 kus

Na náplň:

máslo 125 gramů (změklé)
cukr moučkový 100 gramů
ořechy vlašské 100 gramů (strouhané)
rum 3 lžíce

Postup přípravy

Na válu smícháme mouku s moučkovým cukrem a mletými ořechy, přidáme nakrájené změklé máslo, vejce a žloutek a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme do druhého dne odležet v chladu.

Odleželé těsto rozdělíme na malé kousky a vtlačíme je do formiček na ořechy tak, aby uprostřed zůstal důlek. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 8 minut. Upečené půlky ořechů vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo utřeme s cukrem, vmícháme strouhané ořechy a náplň dochutíme rumem.

Náplň rozdělíme do vychladlých půlek ořechů, vždy dvě spojíme k sobě a cukroví necháme uležet.

Poznámka k receptu

Někdo před pečením vymazává formičky tukem. Není to ale nutné ani u první várky těsta, protože je samo o sobě dost mastné a jde po upečení dobře vyklopit.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře