Ossobuco milanese

K tomuhle receptu máme jen jednu radu: Nic si po jídle neplánujte! Leda tak dezert a kávu… P.S. Pokud chcete recept ještě víc přiblížit originálu, vyvařte pár morkových kostí a morek použijte do základu rizota.

Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 1:30

Ingredience

4 plátky telecího ossobuca
sůl a čerstvě mletý pepř
hladká mouka na obalení
olivový olej na opékání
1 cibule, nakrájená nadrobno
100 ml suchého bílého vína
500 ml hovězího vývaru

NA RIZOTO

1 lžíce olivového oleje
2 šalotky, nakrájené nadrobno
200 g kulatozrnné rýže na rizoto
150 ml suchého bílého vína
1 litr horkého zeleninového nebo hovězího vývaru
2–3 špetky šafránu
sůl a čerstvě mletý pepř
60 g másla, studeného, nakrájeného na kostičky
50 g nastrouhaného parmazánu

NA GREMOLATU

nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 stroužek česneku, utřený
1 ančovička, utřená
1/2 svazku petrželky, lístky nasekané
extra panenský olivový olej podle chuti

Příprava jídla

1 Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, na ni položte maso a opečte je zprudka z obou stran. Podlijte vínem, nechte ho odvařit, podlijte vývarem, přiklopte a duste hodinu až hodinu a půl, aby maso bylo měkké. V případě potřeby dolijte vývar, nebo naopak omáčku svařte.

2 Na rizoto v hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Přidejte rýži a opékejte dosklovita. Zalijte vínem a nechte odvařit. Osolte, opepřete a zalijte 2 sběračkami vývaru, přidejte 2–3 špetky šafránu a zvolna vařte, dokud se tekutina neodpaří. Znovu přilijte vývar a nechte odvařit, občas zamíchejte. Ochutnejte rýži a podle potřeby dál vařte a dolévejte vývar. Rýže je uvařená, když jsou zrnka al dente a rizoto je tekutější, krémové, trvá to asi 20–25 minut. Vmíchejte parmazán, máslo a ihned servírujte.

3 Na gremolatu smíchejte všechny přísady. Podávejte ji k rizotu a ossobucu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře