Ostrá omeleta

Ukázkový příklad, jak mít za málo peněz spoustu ‚muziky‘. Omeleta vám dodá energii, díky které zvládnete zápočty a zkoušky levou zadní.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut 
Pečení 0:20

Ingredience

1 velkou bramboru
1 lžíci olivového oleje
1 malou cibuli, nakrájenou na plátky
1 feferonku
6 vajec
hrst strouhaného tvrdého sýra
sůl a pepř

Příprava jídla

1. Nakrájejte bramboru na osm klínků; nemusíte se obtěžovat s loupáním. Feferonku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej, vhoďte brambory a za občasného promíchání je čtvrt hodiny až dvacet minut pečte. Měly by být zlatavé a uvnitř propečené (pokud pánev přikryjete pokličkou, budete mít hotovo rychleji). Pak brambory vyjměte z pánve a dejte na ni smažit cibulku. Jakmile zezlátne, přidejte feferonku a po chvíli i bramboru.

2. Rozbijte vejce a zalijte jimi bramborovou směs. Osolte a opepřete. Až vám vejce budou připadat hotová, posypte je sýrem a nechte chvíli zapéct. Podávejte nakrájené na klínky, nejlépe se zeleninovým salátem anebo s dušenými fazolemi.

Zapojte fantazii
Omeletu můžete vylepšit dávkou žampionů, čerstvou paprikou nebo třeba nakrájenou klobáskou či salámem.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře