Ostravská vařonka

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Porce: 4

Seznam surovin

cukr krupice 60 gramů
med 60 gramů
nové koření 4 kuličky
hřebíček 6 kusů
skořice 1 špetka
voda 150 mililitrů
vodka 25 mililitrů
citron 1 plátek

Postup přípravy

1. V kastrůlku nechte zkaramelizovat cukr za stálého míchání na světlý odstín. Přidejte med a koření, zalijte vodou, přidejte plátek citronu a mírně povařte.

2. Pak odstavte, vyndejte citron, přilijte vodku a znovu zahřívejte. Tekutinu nechte dojít až skoro k varu, ale nevařte ji.

3. Vařonku přeceďte do sklenic nebo šálků a ihned podávejte. Někde je zvykem přidat do tohoto oblíbeného svátečního nápoje i lžičku kvalitního másla, nebo dokonce vepřového sádla.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře