Ostružinová šťáva s medem za studena

Stejným způsobem mužete připravit šťávu z malin, borůvek, jeřabin nebo rakytníku. Veškerá síla a obsah vitamínů drobných plodů tkví právě ve šťávě. Pijeme koncentrát nebo ředěné s vodou podle chuti. Určeno k rychlé spotřebě, několik dnů ale v lednici vydrží.

Ingredience

3 kg zralých ostružin
1l čisté vody (převařená/osmóza..)
500g medu
30g vinného kamene

Postup

Čisté neponičené ostružiny dobře rozmačkáme plochým šťouchadlem, promícháme s vodou a necháme 2 dny stát v lednici. Potom šťávu přefiltrujeme přes plátno, promícháme s medem a vinným kamenem a necháme stát v lednici tak dlouho dokud nebude šťáva čirá (asi 2 dny). Nakonec ještě jednou přefiltrujeme nebo lépe stočíme od sedliny do čistých lahví a uložíme do lednice.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře