Ostružinový spritz

Stylovější přípitek ke štědrovečernímu menu si neumíme představit.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut 
Bez vaření

Ingredience

20–30 ostružin (čerstvých nebo mražených, povolených)
4 lžičky krupicového cukru
600 ml sektu

NA OZDOBENÍ

klínek citronu, naříznutý
třtinový cukr
4 snítky rozmarýnu

Příprava jídla

1 Ozdobte sklínky. Řezem citronu objeďte okraj sklenice, pak ji dnem vzhůru ponořte asi 2 cm do třtinového cukru. Vyjměte a zopakujte se všemi sklínkami.

2 Ve džbánku smíchejte ostružiny s cukrem a pomačkejte je. Až pustí šťávu a cukr se rozpustí, pomocí lžičky s dlouhou rukojetí je rozdělte do 4 sklenic. Každou sklenici opatrně dolijte sektem a ozdobte snítkou rozmarýnu. Ihned servírujte.

NĚCO NAVÍC
Dětem můžete ostružiny místo sektem dolít sodovkou, zázvorovou nebo hroznovou limonádou. Místo ostružin můžete použít i maliny.
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře