Ovesná kaše s karobem a pečenými jablky

Abyste si k snídaní pochutnali na té nejúžasnější a nejkrémovější ovesné kaši, potřebujete k tomu dvě věci. Za prvé – vzpomenout si na ni už před spaním a namočit si vločky. Za druhé – nápad, jak ji udělat originální.

DOBA PŘÍPRAVY10 minut
DOBA VAŘENÍ15 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce

Na ovesnou kaši

120 g ovesných vloček
420 ml plnotučného mléka
2 lžíce karobu
1 špetka soli

Na pečená jablka

1 jablko
1 lžíce javorového sirupu
1 špetka mleté skořice

Na dohotovení

2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce chia semínek
1 lžíce jemně nasekaných lískových oříšků

Postup

Krok 1: Vločky nasypejte do kastrůlku a zalijte mlékem (pokud nechcete kaši tak hutnou, můžete namíchat mléko s vodou, případně použít polotučné nebo rostlinné mléko). Nechte přes noc v lednici nabobtnat.

Krok 2: Jablko zbavte jadřince a nakrájejte na měsíčky. Promíchejte s javorovým sirupem, poprašte skořicí a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do trouby na 200 °C po dobu asi 15 minut, dokud jablka nezačnou zlátnout.

Krok 3: Vločky přiveďte k varu. Přidejte karob a špetk
u soli (karob je méně tučná varianta kakaa, ale můžete použít i to). Vařte dvě minuty do zhoustnutí.
Krok 4: Naservírujte kaši do misek, ozdobte jogurtem, jablky, semínky a lískovými oříšky.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře