Snadněji zavařovat už nejde – všechno nasypete do jednoho hrnce, necháte povařit a pak už jenom přelijete do vysterilizovaných zavařovaček. V chladu bez problémů vydrží rok i déle.
Počet porcí: 2 litry
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 1 hodina a 30 minut
Ingredience
1 kg švestek nebo slív, vypeckovaných a nakrájených
2–3 velká pevná jablka o celkové hmotnosti asi ½ kg, oloupaná a nakrájená
500 g hrušek, oloupaných a nakrájených
1 velké zralé mango, oloupané a vypeckované
1 kg světlého přírodního cukru
500 ml jablečného octa
2 středně velké cibule, nasekané
80 g nasekaného kandovaného zázvoru
3 stroužky česneku, jemně nasekané
1 lžíci hořčičných semínek
po 1 lžičce mletého koriandru, drcených sušených chilli papriček a soli
1 svitek skořicové kůry
Příprava jídla
1. Mango nakrájejte na kousky přímo nad zavařovací nádobou. Přidejte všechny zbylé ingredience. Dvacet minut pomalu prohřívejte, až se cukr rozpustí. Občas zamíchejte.
2. Mírným varem za občasného promíchání vařte asi hodinu a půl. Vyjměte skořici a vlijte do sterilizovaných nádob.
Zdroj: apetitonline.cz