Ovocné řezy s tvarohovým krémem

Skládaná buchta ze dvou plátů piškotového těsta je spojená lehkým tvarohovým krémem se zakysanou smetanou a ovocem. Povrch jsme ozdobili šlehačkou a čokoládu, ale buchtu můžete potřít i tučnou kysanou smetanou.

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 koláč

4 vejce
1 hrnek moučkového cukru
10 lžic oleje
10 lžic teplé vody
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
marmeláda
ovoce
šlehačka
čokoláda na vaření na dozdobení

Na krém

2 balení měkkého tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
1/2 kostky másla
cukr
1/2 sáčku želatinového ztužovače

Postup

Krok 1: Vejce ušlehejte s cukrem, olejem a teplou vodou, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a umíchejte těsto. Těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu obarvěte kakaem a každou zvlášť upečte na plechu vyloženém pečicím papírem. Nechte vychladnout.

Krok 2: Tvaroh vyšlehejte na krém se zakysanou smetanou a změklým máslem, podle chuti oslaďte a promíchejte se želatinou připravenou podle návodu na obalu.

Krok 3: Plát světlého těsta potřete marmeládou, pak krémem, do kterého vtlačte na kousky nakrájené ovoce, přiklopte tmavým plátem těsta a potřete šlehačkou, příp. posypte zdobením. Hotový moučník nechte v chladu ztuhnout.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře