Ovocný salát se zakysanou smetanou

Seznam surovin

smetana zakysaná 250 gramů
jablka 4 kusy (větší)
hroznové víno 150 gramů (bez pecek)
jahody 150 gramů
mango 1 kus
cukr hroznový 1 lžíce
šťáva limetková
sedmikráska 1 hrst (na ozdobu)

Postup přípravy

Jablka omyjeme, odřízneme z nich horní třetinu a zbavíme je nejprve jádřinců. Pak dužninu opatrně vydlabeme tak, aby jablka zůstala v celku, nakrájíme ji na kousky a pokapeme limetkovou šťávou. Také vydlabaná jablka pokapeme limetkovou šťávou.

Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na kousky. Vypeckované broskve, hroznové víno a jahody omyjeme, nakrájíme na kousky a smícháme v míse s kousky jablek a manga, hroznovým cukrem a zakysanou smetanou.

Salát rozdělíme do vydlabaných jablek a každou porci ozdobíme květy sedmikrásek, které jsou jedlé.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře