Ožehnuté hovězí s pomeranči & chilli

Na letní grilování si nachystejte marinované hovězí. Originální chuť zajistí pomeranče a chilli.

Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu 
Aspoň 2 hodiny marinování, grilování 10 minut

Ingredience

1,5 kg hovězí roštěné (nebo vašeho oblíbeného masa na steaky)
kůra ze 2 biopomerančů
2 červené chilli papričky, zbavené semínek a najemno nasekané
2 šalotky, jemně nasekané
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
sůl a pepř

Příprava jídla

1 Vložte hovězí do mikrotenového sáčku. Smíchejte všechny ostatní suroviny a dejte je k masu. Marinádu důkladně vmasírujte, pak sáček s masem položte na talíř a dejte ho aspoň na dvě hodiny (ale lépe přes noc) do lednice.

2 Maso osolte a opepřete a z obou stran opečte na grilu deset až patnáct minut dohněda. Během grilování potírejte hovězí zbytky marinády.

3 Stáhněte maso z grilu a položte ho na prkénko. Nechte ho deset minut přikryté alobalem a pak ho nakrájejte na tenké plátky.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře