Na letní grilování si nachystejte marinované hovězí. Originální chuť zajistí pomeranče a chilli.
Počet porcí: Pro 4 osoby Doba přípravy: Více než hodinu Aspoň 2 hodiny marinování, grilování 10 minut
Ingredience
1,5 kg hovězí roštěné (nebo vašeho oblíbeného masa na steaky)
kůra ze 2 biopomerančů
2 červené chilli papričky, zbavené semínek a najemno nasekané
2 šalotky, jemně nasekané
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
sůl a pepř
Příprava jídla
1 Vložte hovězí do mikrotenového sáčku. Smíchejte všechny ostatní suroviny a dejte je k masu. Marinádu důkladně vmasírujte, pak sáček s masem položte na talíř a dejte ho aspoň na dvě hodiny (ale lépe přes noc) do lednice.
2 Maso osolte a opepřete a z obou stran opečte na grilu deset až patnáct minut dohněda. Během grilování potírejte hovězí zbytky marinády.
3 Stáhněte maso z grilu a položte ho na prkénko. Nechte ho deset minut přikryté alobalem a pak ho nakrájejte na tenké plátky.