Mrkev a vlašské ořechy, jak je ještě neznáte!
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 2 osoby Doba přípravy: Do 10 minut Pečení 0:30
Ingredience
6 menších mrkví s natí, omytých
olivový olej
2 stroužky česneku, neoloupané
1 snítka rozmarýnu, lístky odrhnuté
sůl a čerstvě mletý pepř
filátka ze 2–3 menších pomerančů
1 nakládaný vlašský ořech, nakrájený na 1/2 cm silná kolečka
4 jádra vlašských ořechů, opražená
snítka majoránky či oregana, lístky odrhnuté
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkvím seřízněte nať, ponechte přitom asi 5cm konce. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a přidejte česnek a rozmarýnové lístky. Osolte a opepřete.
2 Vložte do trouby na nejméně 30 minut, aby mrkve zhnědly dotmava, ale nespálily se. Nať bude také ožehnutá. Pokud mrkve tmavnou příliš rychle, zmírněte troubu na 180 °C, aby se ještě propekly, ale už tolik netmavly. Cílem je, aby byly zvenčí hnědé a uvnitř měkké. Až budou hotové, vyjměte je, podélně rozpulte a naaranžujte na servírovací talíř. Posypte pomerančovými filátky a nakládaným ořechem. Navrch rozdrobte opražené ořechy a ozdobte bylinkovými lístky.