Ožehnuté mrkve s vlašskými ořechy a pomerančem

Mrkev a vlašské ořechy, jak je ještě neznáte!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut 
Pečení 0:30

Ingredience

6 menších mrkví s natí, omytých
olivový olej
2 stroužky česneku, neoloupané
1 snítka rozmarýnu, lístky odrhnuté
sůl a čerstvě mletý pepř
filátka ze 2–3 menších pomerančů
1 nakládaný vlašský ořech, nakrájený na 1/2 cm silná kolečka
4 jádra vlašských ořechů, opražená
snítka majoránky či oregana, lístky odrhnuté

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkvím seřízněte nať, ponechte přitom asi 5cm konce. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a přidejte česnek a rozmarýnové lístky. Osolte a opepřete.

2 Vložte do trouby na nejméně 30 minut, aby mrkve zhnědly dotmava, ale nespálily se. Nať bude také ožehnutá. Pokud mrkve tmavnou příliš rychle, zmírněte troubu na 180 °C, aby se ještě propekly, ale už tolik netmavly. Cílem je, aby byly zvenčí hnědé a uvnitř měkké. Až budou hotové, vyjměte je, podélně rozpulte a naaranžujte na servírovací talíř. Posypte pomerančovými filátky a nakládaným ořechem. Navrch rozdrobte opražené ořechy a ozdobte bylinkovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Na filátka z pomeranče či jiného citrusového plodu odřízněte ostrým nožem slupku až na dužinu. Pak z něj vykrájejte jednotlivé dílky bez blanek – filátka.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře