Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi

Crêpes Suzette zná snad už každý, ale věděli byste, co jsou třešně jubilee? Flambované třešně s třešňovou pálenkou, které se podávají jako omáčka k dezertům. Tradičně se jimi přelévá vanilková zmrzlina!

Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:15

Ingredience

1 hrnek hladké mouky
1,5 hrnku mléka
4 vejce
špetka soli
přepuštěné máslo nebo rostlinný olej na opékání
250 g měkkého tučného tvarohu
1–2 lžíce moučkového cukru

NA OPILÉ TŘEŠNĚ

1 třešňový kompot, scezený (nebo mražené třešně či třešně v sirupu)
1–2 lžíce krupicového cukru (viz Něco navíc)
40 ml třešňové pálenky

Příprava jídla

1 Z mouky, mléka, vajec a špetky soli prošlehejte hladké těstíčko a postupně na troše másla či oleje opékejte tenké palačinky.

2 Třešně podle potřeby vypeckujte, vsypte společně s krupicovým cukrem do pánve a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Pak přilijte trochu šťávy z třešní a nechte odvařit. Nakonec vlijte třešňovou pálenku a opatrně zapalte.

3 Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem a potřete jím palačinky. Ty přeložte na trojúhelníky a přelijte opilými třešněmi.

NĚCO NAVÍC
Množství cukru na třešně přizpůsobte druhu třešní – mražené ho budou potřebovat nejvíc, kompotované už jsou slazené a třešně v sirupu žádný další cukr nepotřebují!
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře