Paneer kadhai s rajčaty a paprikami

Tento recept pochází ze severoindického státu Paňdžáb a spolehlivě okouzlí všechny vegetariány. Paneer je indický sýr, který texturou připomíná cottage a pevností sýr halloumi. Než ho přidáte do omáčky, ze všech stran ho opečte – jeho karamelizované okraje dodají jídlu skvělou „ořechovou“ chuť. Slovo kadhai lze přeložit jako wok, což je také nejlepší pánev, kterou k jeho přípravě můžete použít.

DO 30 MINUT
4–5 PORCE

SUROVINY (4–5 PORCE)

sýr paneer nakrájený na kostky 500 g
rostlinný olej 4 lžíce
čerstvý zázvor 2,5cm kousek
velká cibule 1 ks
semínka koriandru 1 lžička
zázvorová pasta 1 lžička
sůl 2 lžičky
velká rajčata 2 ks
červená paprika 1 ks
zelená paprika 1 ks
mletá kurkuma 1/2 lžičky
rajčatový protlak 2 lžíce
sušené listy pískavice 1 lžička
čerstvý koriandr, nasekaný 2 lžíce
zelené chilli papričky, naříznuté 2–3 ks

KOŘENÍ KADHAI:

semínka koriandru 1 lžička
sušené chilli papričky 3 ks

POSTUP

Nejprve připravte koření kadhai. Semínka koriandru a chilli papričky opékejte nasucho v pánvi na středním stupni, až se rozvoní. Nechte je mírně zchladnout a rozemelte v mlýnku na koření nebo roztlučte v hmoždíři. Do receptu budete potřebovat 2 lžičky směsi.

Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo na kostky. V pánvi rozehřejte olej, ztlumte na střední teplotu a opečte sýr ze všech stran dozlatova. Vyjměte ho a nechte okapat na papírových utěrkách.

Mezitím omyjte zázvor, podle potřeby ho oloupejte, a nakrájejte na tenké hranolky. Cibuli oloupejte a rozkrájejte na měsíčky. Ve volné pánvi osmažte v rozehřátém oleji semínka koriandru, až se rozvoní. Přidejte zázvorovou pastu a zázvor a za stálého míchání opékejte dohněda. Osolte, vsypte cibuli a restujte ji zhruba 3 minuty, až lehce změkne.

Mezitím nasekejte nadrobno rajčata. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Do pánve přidejte kurkumu, 2 lžičky koření kadhai, rajčata a rajčatový protlak a restujte 1 minutu. Vsypte papriky, zalijte 200 ml vody, promíchejte, ztlumte teplotu a povařte 3–4 minuty do zhoustnutí.

Do pánve vraťte osmažený sýr a listy pískavice a promíchejte. Ozdobte koriandrem a chilli papričkami.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře