Papardelle s citronovým vepřovým masem

Seznam surovin

těstoviny 400 gramů (papardelle)
mleté maso 500 gramů (vepřové)
máslo 30 gramů
cibule šalotka 2 kusy
česnek 2 stroužky
citron 2 kusy
petržel hladkolistá 1 hrst
rostlinný olej 2 lžíce
sýr Parmezán (k podávání)
sůl
pepř

Postup přípravy

Šalotky nasekejte nadrobno, česnek na plátky. V hrnci rozpalte máslo s olejem a orestujte je. Přidejte maso a zprudka ho opečte. Osolte, opepřete, přidejte kůru a šťávu z citronů a část petrželky. Je-li třeba, podlijte vodou a duste, dokud maso nezměkne. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly na skus, a vmíchejte je do hrnce. Ihned podávejte posypané zbylou petrželkou a hoblinami parmazánu

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře