Pappardelle s liškovou omáčkou

Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří výtečný tandem. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě lépe – s čerstvými nudlemi.

Suroviny (4 porce)

pappardelle 400 g
čerstvé lišky 250 g
Máslo 2 lžíce
bílé vino 1,5 dl
čerstvě strouhaný parmezán 50 g
Cibule 1 ks
smetana ke šlěhání 1 kelímek
Sůl
čerstvě namletý bílý pepř
pár hoblin parmezánu na ozdobu

Postup

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujte. Do pánve přidejte dobře omyté lišky, osmahněte společně s cibulí, zalejte vínem a nechte chvíili zredukovat. Následně vlijte šlehačku, dochuťte solí a pepřem a nechte opět zredukovat na řidší omáčku. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, který omáčku zahustí.

Pappardelle uvařte podle návodu – al dente, slijte vodu a smíchejte s liškovou omáčkou.

Podávejte ozdobené hoblinkami parmezánu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře