Papričky plněné mandlemi a strouhankou

Česnek je vynikajícím zdrojem vitaminu B6 a obsahuje také mangan, selen a vitamin C. Mandle jsou nejzdravější ze všech druhů ořechů a jsou skvělé do různých snacků. Jsou bohaté na vitamin E, vápník a draslík. A ve spojení s roztomilými papričkami je to jídlo nejenom zdravé, ale i hezké a chutné.

DO 1 HODINY
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

extra panenský olivový olej 3 lžíce
česnek nakrájený najemno 2 stroužky
malá šalotka nakrájená najemno 1 ks
mleté chilli 1/2 lžičky
hladkolistá petržel, najemno nakrájená 2 lžíce
strouhanka 60 g
mandle (nejlépe druh Marcona) nasekané najemno 75 g
solené kapary, propláchnuté, okapané a nasekané 1 lžíce
konzervované celé papričky piquillo, scezené 400 g

POSTUP

Troubu předehřejte na 180 °C. V malé pánvi zahřejte1 lžíci olivového oleje na středně vysokém stupni. Přidejte česnek, šalotku a chilli koření a smažte 30 vteřin. Vmíchejte petržel a sundejte z plotýnky.

V malé misce promíchejte strouhanku, mandle, kapary a předchozí směs. Vmíchejte 1 lžíci olivového oleje.

Středně velkou zapékací formu zakápněte polovinu zbylého oleje. Do každé papričky dejte asi 1 lžíci náplně a naplněné papričky rozložte do formy. Zakapejte zbylým olivovým olejem a pečte 20 minut. Podávejte je horké, teplé nebo v pokojové teplotě.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře