Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Na trochu hříšnou lahůdku s orientální chutí nepotřebujete ani gril! Ale pokud byste postrádali vůni ohně, můžete párečky před glazováním v pánvi samozřejmě na grilu opéct.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut 
Opékání 0:10

Ingredience

30 kvalitních koktejlových párečků nebo klobásek
rostlinný olej podle potřeby
4 lžíce tekutého medu
3 lžíce ostré pasty harissa
3 lžíce pomerančového džusu
1 lžička mleté skořice

Příprava jídla

1 Pokud budete uzeniny před glazováním opékat na ohni, namočte 10–15 špejlí do studené vody na 30 minut, v případě, že budete pracovat jen s pánví, namáčet je nemusíte. Potom na špejle po dvou nebo po třech napíchněte párečky/klobásky.

2 Ve velké pánvi na troše oleje (nebo na grilu) opečte párečky/klobásky z obou stran dozlatova.

3 Smíchejte med, harissu, pomerančový džus a skořici. Asi třetinu směsi nalijte na párečky/klobásky v pánvi a ohřívejte je a obracejte při mírné teplotě asi minutu nebo dvě, dokud nejsou celé obalené a lepkavé. Hotové špízky pak podávejte se zbylou glazurou k namáčení.

RECEPT NAVÍC
Chuťovou obměnou je glazura, která dodá špízkům nádech Asie: Med smíchejte se 2 lžícemi nastrouhaného zázvoru, 2 lžícemi citronové šťávy, 1–2 lžícemi sójové omáčky a 1 lžičkou chilli vloček. Pak pokračujte dál podle receptu.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře