Na trochu hříšnou lahůdku s orientální chutí nepotřebujete ani gril! Ale pokud byste postrádali vůni ohně, můžete párečky před glazováním v pánvi samozřejmě na grilu opéct.
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 4–6 osob Doba přípravy: Do 20 minut Opékání 0:10
Ingredience
30 kvalitních koktejlových párečků nebo klobásek
rostlinný olej podle potřeby
4 lžíce tekutého medu
3 lžíce ostré pasty harissa
3 lžíce pomerančového džusu
1 lžička mleté skořice
Příprava jídla
1 Pokud budete uzeniny před glazováním opékat na ohni, namočte 10–15 špejlí do studené vody na 30 minut, v případě, že budete pracovat jen s pánví, namáčet je nemusíte. Potom na špejle po dvou nebo po třech napíchněte párečky/klobásky.
2 Ve velké pánvi na troše oleje (nebo na grilu) opečte párečky/klobásky z obou stran dozlatova.
3 Smíchejte med, harissu, pomerančový džus a skořici. Asi třetinu směsi nalijte na párečky/klobásky v pánvi a ohřívejte je a obracejte při mírné teplotě asi minutu nebo dvě, dokud nejsou celé obalené a lepkavé. Hotové špízky pak podávejte se zbylou glazurou k namáčení.