Párky v těstíčku s domácím sýrovým dipem

Všimli jste si někdy, že určité typy večírků nejsou pro rafinované kulinární výtvory vhodné, zatímco ta nejjednodušší jídla typu česnekovka nebo uzeniny na nich mají největší úspěch? Odhoďte pro jednou své michelinské ambice a zkuste naše párečky v těstíčku!

Ingredience pro: 1 koláč

Na párky:

400 g minipárků
400 g těsta na pizzu
máslo

Na sýrový dip:

100 g blaťáckého zlata
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
3/4 hrnku mléka
1 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
sůl
pepř

Postup

Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Párečky můžete buď použít v mini verzi, nebo klasické, které rozkrojíte na 3–4 kousky. Stejně tak těsto se hodí i listové.

Krok 2: Plát těsta rozložte a pokrájejte na obdélníčky jako na fotce tak, aby se do nich daly párky zabalit (můžou z těsta na jedné straně klidně trochu čouhat). Každý páreček pak do těsta zabalte a koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem.

Krok 3: Párky pak do formy na stojato a ne moc na těsno vyskládejte – těsto nakyne a prostor zaplní. Jestli vám zbylo nějaké máslo, povrch s ním pokapejte. Překryjte pečicím papírem nebo alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 15 minutách odkryjte a pečte dalších asi 15 minut dozlatova.

Krok 4: Mezitím si připravte sýrový dip: na másle dozlatova opečte mouku (to trvá asi 2 minuty), za stálého míchání přilijte mléko, osolte a opepřete a 5–10 minut povařte.

Krok 5: Nakonec vmíchejte hořčici a nastrouhaný sýr a nechte ho rozpustit. Dip bude ještě lepší, když do něj přidáte špetku sušeného nebo prolisovaného česneku.

Krok 6: Párečky opatrně vyklopte z formy a teplé či studené podávejte spolu s dipem, do kterého je namáčejte. Jdou snadno od sebe, takže si každý sám ulomí ten svůj. Nepostradatelným doplňkem je pak dobře vychlazené pivo nebo kvalitní víno.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře