Mezi chuťovkami k pivu domácí brambůrky nesmějí chybět. Ty nejlepší jsme ochutnali ve Vinohradském parlamentu. Zdánlivě na nich nic není, ale až ochutnáte!
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Na 1 větší mísu Doba přípravy: Do 20 minut + namáčení Smažení 0:05 1 dávka
Ingredience
500 g brambor typu C
sůl
rostlinný olej na smažení
100 g voňavé kvalitní slaniny
dip ze zakysané smetany, česneku a pažitky k podávání
Příprava jídla
1 Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky na mandolíně. Dejte je na 10 minut do osolené vody, potom je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava.
2 Na posyp nakrájejte slaninu na tenké plátky a upečte v troubě dokřupava. Nechte vyschnout na papírovém ubrousku a rozmixujte na prach, který smíchejte se solí. Vzniklou slaninovou solí posypte bramborové lupínky a podávejte s dipem ze zakysané smetany, česneku a pažitky.