Pasta e fagioli

Pasta e fagioli je něco mezi těstovinami a polévkou. Toto jídlo vás perfektně nasytí především v zimním období, ale nebojte se ho připravit i jindy během roku. Zvlášť pokud holdujete fazolím.

Suroviny

malé bílé fazole 200 g
olivový olej 2 lžíce
cibule, najemno nakrájená 1 ks
mrkev, najemno nakrájená 1 ks
řapíkatý celer, najemno nakrájený 1 ks
česnek, najemno nakrájený 4 stroužky
zeleninový vývar 1 l
rajčatová passata 600 ml
větvička rozmarýnu
malé těstoviny 200 g

Na podávání:

chilli paprička, najemno nasekaná 1 ks
hrst bazalky
parmezán, najemno nastrouhaný
extra panenský olivový olej

Postup

1
Sušené fazole namočte přes noc do studené vody.

2
Následující den rozehřejte ve větším hrnci 2 lžíce olivového oleje a přidejte najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Nechte za občasného míchání restovat na mírném ohni do změknutí (8–10 minut).

3
Přidejte vývar, passatu, scezené fazole a větvičku rozmarýnu. Nechte vařit na mírném ohni do změknutí (30–40 minut).

4
Jakmile jsou fazole uvařené doměkka, přidejte těstoviny, které za občasného míchání uvařte al dente. V případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.

5
Těsně před podáváním vmíchejte nahrubo natrhanou bazalku.

6
Podávejte s najemno nakrájenou chilli papričkou, nastrouhaným parmezánem a jemně zakápnuté extra panenským olivovým olejem. Nejlépe chutná s opečeným chlebem.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře