Pastýřská pomazánka

Brynza patří neodmyslitelně ke slovenské kuchyni. Je plná prospěšných látek, které podporují trávení, tak si ji vychutnejte ve formě pomazánky na chlebu s křupavou kůrkou. Je jednoduchá, skvělá a udělá vám dobře!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

250 g ovčí brynzy
100 g másla
4 lžíce smetany ke šlehání 30%
mletý kmín
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvé pažitky
1 lžíce petrželky
chléb

Postup

Krok 1: Změklé máslo ušlehejte do pěny a zašlehejte do něj brynzu. Vmíchejte trochu kmínu a přidejte petrželku. Pomazánku zjemněte smetanou a podle chuti ji osolte a opepřete.

Krok 2: Chléb nakrájejte na plátky a trochu je opečte na suché pánvi. Ideální je chléb s křupavou kůrkou.

Krok 3: Opečené plátky potřete vrstvou pomazánky a posypte pažitkou. Podávejte se sklenicí mléka nebo podmáslí.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře