Brynza patří neodmyslitelně ke slovenské kuchyni. Je plná prospěšných látek, které podporují trávení, tak si ji vychutnejte ve formě pomazánky na chlebu s křupavou kůrkou. Je jednoduchá, skvělá a udělá vám dobře!
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘENÍ 5 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
250 g ovčí brynzy
100 g másla
4 lžíce smetany ke šlehání 30%
mletý kmín
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvé pažitky
1 lžíce petrželky
chléb
Postup
Krok 1: Změklé máslo ušlehejte do pěny a zašlehejte do něj brynzu. Vmíchejte trochu kmínu a přidejte petrželku. Pomazánku zjemněte smetanou a podle chuti ji osolte a opepřete.
Krok 2: Chléb nakrájejte na plátky a trochu je opečte na suché pánvi. Ideální je chléb s křupavou kůrkou.
Krok 3: Opečené plátky potřete vrstvou pomazánky a posypte pažitkou. Podávejte se sklenicí mléka nebo podmáslí.